satrançcı mantığıyla düşünürsek en iyiyi bulmak için aralarında maç yapmaklari lazim bu su sekilde olmuştur ya önce ikisi oynayıp sonra yenen diğeriyle oynamıştır ya da ikili guruplar halinde A-B A-C B-C şeklinde olmuştur... burada en iyiyi bulmaya çalıştıkları için muhtemelen 2.nin bir anlami olmayacaktır ve ilk seçeneği uygulamışlardır. yani önce A B ile maç yapmış ve en iyisi ben değilim diyor sonra B C ile maç yapmış ve B bunun karşılığında en iyi C dir demiştir Fakat C A nin kendisini yenebileceğini düşünmüştür ve en iyinin kendisi değil A nin da olabileceği kararına varmıştır. Eğer cevap tek bir kişi ise en iyisi C dir... Ama birde diğer ikili olarak maç yaptıklarını varsayarsak A en az bir tanesine yenilmiş ki en iyi ben değilim diyor. B ise C ye yenildiği için en iyisi o diyor. C ise A ya yenilmiş olacağı için B nin yalan söylediğini söylüyor. fakat A muhakkak birine yenilmiş ki o Da ben değilim diyor. C yi yendiğine göre B bunu yenmiştir . sonuç olarak ise hepside iyi oyuncudur....